Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Bulharsko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Bulharsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Bulharsko.

Zakladatel Rilského kláštera se i po smrti dost nacestoval

Zakladatel Rilského kláštera se i po smrti dost nacestoval

Bulharské pohoří Rila je hojně navštěvováno milovníky pěší turistiky, horolezectví a lyžování. Pokud si však budete chtít některý den od fyzické námahy odpočinout a využít volno v tomto nádherném kraji trochu kulturně, navštivte Rilský klášter, který je nejznámější a bezesporu také nejkrásnější stavbou bulharské pravoslavné církve.

celý článek

 

Varna - nejstarší zlatý poklad

Varna - nejstarší zlatý poklad

Po letech zapomnění se Bulharsko v poslední době stává pro řadu Čechů opět oblíbeným cílem dovolených. Lákají je sem hlavně krásné pláže a nízké ceny ubytování i služeb. Ale Bulharsko toho může nabídnout mnohem víc, od krásných hor až po řadu památek.

celý článek

 

Dovolená v Bulharsku

Dovolená v Bulharsku

Ze všech stran slýcháte, že Bulharsko již po řadu let patří mezi nejlepší destinace pro letní dovolenou, a proto jste sami začali přemýšlet nad jeho návštěvou? Ať už jsou pro vás prioritou pěkné pláže, vyhledáváte bujný noční život, nebo rádi podnikáte výlety po památkách, Bulharsko vás nezklame. Přičtěte k tomu lahodnou kuchyni plnou zeleniny, ceny mnohdy nižší než u nás i příjemné počasí po celé léto a máte odpověď na otázku, proč Bulharsko přitahuje takovou spoustu cestovatelů.

celý článek

 

V Nesebaru se nenechejte odradit komercí

V Nesebaru se nenechejte odradit komercí

Kdo touží po dovolené, během které si bude moci do sytosti užívat jak koupání v moři, tak i poznávání jedinečných památek, měl by vyrazit do Nesebaru. Toto bulharské město ležící na pobřeží Černého moře, jehož historie sahá daleko do starověku, bylo pro svou jedinečnost již v roce 1983 zapsáno na Seznam památek světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Trendy destinace na léto: Bulharsko láká turisty na moře i památky

Trendy destinace na léto: Bulharsko láká turisty na moře i památky

Čeští turisté čím dál častěji vyhledávají dovolenou u Černého moře. Výhodou je krátký let, možnost domluvy i bez znalosti světového jazyka, a především cena, díky níž je Bulharsko dostupnější než jiné destinace. Z Bulharska se tak stává nová trendy destinace pro letní dovolenou.

celý článek

 

Bulharsko zaujme plážové typy i cestovatele

Bulharsko zaujme plážové typy i cestovatele

Bulharsko bylo za minulého režimu jednou z mála zemí, kam mohl cestovat každý. Většina těch, co toužili po dovolené u moře, toho také využila. Když se otevřely hranice, přestalo být pro nás atraktivní, ale teď se, stejně jako pachatelé, začínáme vracet na „místo činu“. Příčinou stoupajícího zájmu jsou bezpečnost, kratší doba letu, písčité pláže s pozvolným vstupem do vody a také nízké ceny. Bulharsko je laciné, ale veškeré služby jsou na podobné úrovni jako ty „západní“. Navíc Černé moře, které ho omývá, zůstává teplým až do konce října!

celý článek

 

Bulharsko nabírá na síle

Bulharsko nabírá na síle

Do čela nejoblíbenějších dovolenkových destinací se po krátké pauze opět dere Bulharsko. A rozhodně má co nabídnout. Země plná kontrastů, kterou si našinci pamatují hlavně z období socialismu, nyní hlásí překrásné upravené pláže, teplé moře a letní pohodu.

celý článek

 

Český návrat na Zlaté písky

Český návrat na Zlaté písky

Zlaté písky bývaly v dobách vlády jedné strany téměř synonymem pro kvalitní dovolenou u moře. Po převratu přišel čas, kdy cestou do Bulharska většina lidí opovrhovala a místo soudruhů se sem pouštěli jen dobrodruzi. Ale doba se pořád mění a dnes je Bulharsko opět oblíbeným a stále navštěvovanějším cílem českých turistů.

celý článek

 

Autem na dovolenou v roce 2013

Autem na dovolenou v roce 2013

Více než 2 miliony Čechů letos vyrazí na dovolenou do zahraničí vlastním autem. K oblíbeným destinacím, kam se jezdí po vlastní ose, patří Itálie, Chorvatsko nebo Bulharsko.

celý článek

 

Bulharsko - dovolená 2012 podle vašeho gusta

Bulharsko - dovolená 2012 podle vašeho gusta

Chcete poznat Bulharsko z vlastního pohledu? Nikoli jako běžný turista, který přiletí, shlédne nejnutnější památky, případně na pláži nasbírá pár mušlí a nachytá trochu toho přímořského bronzu a zase odletí? Dovolená se přece dá prožít úplně jinak a dovolená v Bulharsku je proto ideální.

celý článek

 

Na Slunečném pobřeží

Na Slunečném pobřeží

Kromě Zlatých písků je dalším významným a velkým bulharským letoviskem Slunečné pobřeží. I ono je postupně znovuobjevováno českými turisty, kteří sem přijíždějí v rostoucím množství. Ale každým rokem přibývá také Němců a dalších dovolenkářů. Středisko leží zhruba 30 km severně od Burgasu a je známé dobrými klimatickými podmínkami a rozlehlou písečnou pláží s postupným sestupem do moře.

celý článek

 

Autem do Bulharska v roce 2012

Autem do Bulharska v roce 2012

Bulharsko je zemí, která má turistům rozhodně co nabídnout. Mnoho z nich se proto do Bulharska vydává letecky nebo autobusem, ovšem ti, kdo touží po naprosté svobodě pohybu, využívají na cesty vlastní automobil. To přináší samozřejmě spoustu výhod, ale také starostí. Pojďme se podívat, na co byste před vycestováním neměli zapomenout.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Bulharsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Bulharsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko