Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golf v Bulharsku III. - Thracian Cliffs Golf Course

I když Bulharsko nepatří mezi golfisty příliš vyhledávané destinace, v jeho severozápadní části bylo vybudováno několik jedinečných golfových hřišť, která by si žádný milovník tohoto sportu neměl nechat ujít. Jedním z nich je i golfové hřiště Thracian Cliffs Golf Course rozkládající se na pobřeží Černého moře.

ZÁJEZDY DO BULHARSKA NA SVĚTADÍLECH

Thracian Cliffs Golf Course najdete v blízkosti města Balchik (Balčik), nedaleko mysu Cape Kaliakra ve Varnské zátoce. Toto úchvatné hřiště je dílem světoznámého golfového hráče Garyho Playera. Jeho 18 jamek par 72 se rozkládá podél 4 a půl kilometrů dlouhého černomořského pobřeží, při hře si tak můžete vychutnávat jedinečný výhled nejen na moře, ale také na skalnaté útesy, které jej lemují. Thracian Cliffs Golf Course je jediným hřištěm na světě, kde se od každé jamky můžete kochat pohledem na moře. Díky svému vynikajícímu designu, který hřišti vdechnul Gary Player, je doslova předurčeno k tomu, dostat se mezi trojici nejlepších světových golfových hřišť.

NÁŠ TIP: OBJEDNEJTE SI ZÁJEZD NA TOTO HŘIŠTĚ VČ. GREEN FEE

Thracian Cliffs bylo oficiálně otevřeno v květnu roku 2011, ale první devítka byla zpřístupněna již v srpnu roku 2010. Ihned po otevření se zde začaly hrát turnaje, protože nezkusit si tento golfový unikát by byl doslova hřích. Hřiště se rozkládá na 164 hektarech divokého pobřeží, jeho greeny jsou dosti rozlehlé, krásně tvarované a vymodelované. Osmnáctka Thracian Cliffs sousedí s dvěma dalšími jedinečnými golfovými hřišti – BlackSeaRama Golf Course a Light House Golf Course.

Zvlněný terén hřiště je posazen na 150 metrů vysokých bílých pískovcových útesech, strmě spadajících k moři. Krása zdejší krajiny dodává hře na jedinečnosti. Úchvatné scenérie útesů, okolní moře i zeleň – to vše dělá ze hry vzrušující zážitek. Pro hru je nutný handicap 28 pro muže a 36 pro ženy. První devítka se hraje od klubovny, kde je i driving range. Fairwaye se táhnou podél mořského pobřeží. Hřiště se hodí spíše pro zkušenější golfisty, některé z jamek je třeba hrát doslova z moře, jiné zase naopak směrem do moře. Pečlivý výběr několika odpališť na každé jamce však umožňuje, aby si zahráli hráči všech úrovní. 

Zapeklitá je například jamka číslo 6, na níž jsou nejdelší odpaliště umístěna na ostrůvku, který byl uměle vybudován v moři. Pěkným oříškem může být také jamka číslo 5, par 3, kde je odpaliště vydlabáno do skály. Musíte zdolat zhruba stometrové převýšení od greenu ležícího na úrovni moře, ve vzdálenosti kolem 249 metrů. Řada hráčů, kteří se u této jamky ocitli poprvé, podlehnou optickému klamu a zvolí dlouhé železo nebo driver a míček pak končí v nedohlednu v mořských hlubinách. Druhá devítka je umístěná jakoby o patro výš nad první devítkou. Odpaliště se tak většinou nachází na terasovitých plošinách, které byly vyhloubeny do strmých skalisek. 

Jakoby ale Garymu Playerovi při designování hřiště nestačilo, že je obklopeno Černým mořem, musel ještě poslední jamku umístit za uměle vytvořené jezero. Hráči tak předvádějí své umění přímo před zraky hostů posedávajících na terase klubovny, z níž je skvělý výhled na green. Obtížnost je mnohdy skutečně extrémní. Aby toho nebylo málo, od moře poměrně často fouká silný vítr, který dokáže hráče skutečně potrápit. Také terén je dosti náročný, je třeba zdolávat dlouhé i výškově náročné přechody. Chodí se po útesech, což může zdržovat a unavovat - většinou nevydrží ani fyzicky zdatní jedinci. Řešením je půjčení buginy. 

Některým hráčům může působit problém také přítomnost zmijí a jiných menších hadů. Při hře je tak třeba být opatrní, hadi se rádi zahrabávají do písku nebo vyhřívají na skaliskách. Pozemky tohoto i okolních hřišť zasahují do přírodní rezervace a tak se není čemu divit, že se sem někteří živočichové stahují. Útesy jsou navíc hnízdištěm mnoha ptačích druhů, ale objevují se také hejna čápů a pelikánů.

Thracian Cliffs je oblastí nedotčeného pobřežního terénu, který patří k tomu nejkrásnějšímu v Bulharsku.  A hřiště, které zde bylo vybudováno, je jedním z nejdramatičtějších na světě. Většina hráčů, kteří se zde ocitli poprvé, se ani nedokážou plně soustředit na hru a spíše se kochají pohledem na okouzlující krajinu nebo fotí. Při druhé hře už je to s pozorností lepší a golf zde je skutečně nezapomenutelný. Součástí golfového areálu je samozřejmě klubovna s restaurací, půjčovnou golfového vybavení, půjčovnou vozítek, najdete zde i specializovaný obchod pro golfisty a minimarket. 

V okolí golfového hřiště se naskýtají pestré možnosti ubytování na úrovni, k dispozici je hotelové ubytování v apartmánových domech nebo samostatných vilkách. Všechny ubytovací kapacity disponují kompletním luxusním vybavením. Dále je možnost využívat tenisové kurty, posilovnu, bazény, zahrát si stolní tenis, volejbal nebo si zajezdit na kole. Pokud po celodenním golfovém vypětí chcete spíše něco uklidňujícího, můžete si zajít zarybařit. Daleko to není ani na písečné pláže, kde se nabízí možnosti relaxace pod bulharským sluncem. Bližší informace o Thracian Cliffs Golf Cours najdete na www.thraciancliffs.com

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy. 

- jap -

Předchozí články o golfu v Bulharsku: 
Golf v Bulharsku - BlackSeaRama Golf Course 
Golf v Bulharsku II. - Lighthouse Golf Course 

Článek byl zobrazen 7 272 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Bulharsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Bulharsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko