Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Bulharsko nabírá na síle

Do čela nejoblíbenějších dovolenkových destinací se po krátké pauze opět dere Bulharsko. A rozhodně má co nabídnout. Země plná kontrastů, kterou si našinci pamatují hlavně z období socialismu, nyní hlásí překrásné upravené pláže, teplé moře a letní pohodu.

Dřívější pocity méněcennosti, a tak trochu i pohrdání smetl prach. Na dovolené v Bulharsku najdete téměř vše, po čem toužíte. Písčité pláže linoucí se podél pobřeží vyhřátého moře, historická města s čarovnou atmosférou, čistou přírodu, vysoké hory, ale i špičková moderní letoviska pro ty nejnáročnější z vás.

Ochutnejte Bulharsko

Dovolená ale není jen o moři. Poznání je to, co každoročně žene tisíce z vás do vzdálených destinací. A tak objevujete, zkoumáte a testujete. Schválně, jestli uhodnete jídla typická pro bulharskou kuchyni? Určitě je znáte, ale jejich chuť je tu docela jiná. Tradičnější a lepší. A co tedy patří k největším skvostům z bulharských pokrmů? Pravděpodobně nejznámější je šopský salát. Ten, ač ho najdete téměř v každém supermarketu, vám v Bulharsku připraví podle tradiční receptury z místních surovin a přinesou jej takříkajíc až pod nos na pláž. Velkou oblibu si získala rovněž balkánská musaka nebo čevapčiči.

Vynikající bulharská jídla můžete ochutnat téměř na každém rohu. V případě, že jste konzervativnější, nebo zrovna neholdujete balkánské kuchyni, bez problémů si můžete dát špagety, steak, nebo oblíbenou pizzu.
Jídlo zde není drahé. Za bohatou večeři čítající salát, hlavní chod, kávu a nápoj zaplatíte necelých 300 korun. A to se při dovolenkových cenách vskutku vyplatí.

Bulharsko

Pláže, pláže, letoviska

Zlatavé pláže pomalu se táhnoucí směrem do vyhřátého moře, klidná zákoutí, vůně růží i podzemní vodopád. Prohlédněte si seznam těch nejzajímavějších míst pro dovolenou v Bulharsku.

Zlaté písky

Lokalita si vysloužila název podle zlatavé barvy písku na pláži a nabízí to nejluxusnější v celém Bulharsku. Pokud hledáte povyražení a nespokojíte se jen s koupáním v moři, o zábavu se vám postarají mnohé diskotéky, aquapark Aquapolis nebo nedaleká přírodní rezervace. Zlaté písky lákají především movitější klienty a nabízí jim maximální pohodlí a ochotu.

Bulharsko

Albena

Mělké moře omývá břehy místy až 100 metrů široké pláže a přímo vybízí k trávení rodinné dovolené. V Albeně najdete školy plachtění a windsurfingu, dětské kroužky i jezdecké centrum. Ze severu i z jihu chrání pláž Albeny zalesněné kopce, aby na vás nefoukalo. Jedna z nejkrásnějších evropských pláží po právu získala Modrou vlajku, kterou se oceňují ty nejkrásnější pláže a přístavy, jež splňují ty nejpřísnější standardy.

Slunečné pobřeží

Sedm kilometrů dlouhá pláž plná dětského smíchu a radosti. Mořské dno se svažuje velmi pozvolna, a tak se zde nemusíte bát ani s těmi nejmenšími. K dalším radovánkám patří vodní park Action aquapark s nejrychlejší skluzavkou v Bulharsku a další, objevujte.

V Bulharsku zažijete nezapomenutelnou dovolenou plnou sluníčka a dobré nálady. Pokud chcete ještě více ušetřit, počkejte si na nabídku Bulharsko last minute, a pojedete takříkajíc za hubičku.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 2 540 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Bulharsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Bulharsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko