Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Bulharský skanzen

Na výlet do bulharského skanzenu se odjíždí navečer z letoviska Pomorie. Bohatý program zahrnuje i návštěvu starodávného monastiru.

První zastávka je při výjezdu z Pomorie v monastiru St. Georgi. Následuje krátká prohlídka monastiru. Uvnitř monastiru můžete obdivovat výzdobu a krásné ikony. Místní se zde zastavují na krátkou modlitbu a zapalují svíčky na jednom stojanu za živé a na druhém za mrtvé. Ženy si při vstupu musí zahalit ramena.

Vedle monastiru je kaplička, kde vyvěrá léčivý pramen. V areálu jsou původní dřevěné domy pravoslavných kněží. Všude je spousta květin a okolo monastiru je krásná zahrada. Na závěr se podíváte do palírny rakije, která je také v areálu.

Po návštěvě monastiru následuje odjezd do skanzenu. Celý skanzen je selská usedlost s nádvořím, kde je tradičně zařízený obytný dům, s ukázkami starých řemesel. Dále je zde hrnčířská dílna, prodejna suvenýrů a keramiky. Děti si mohou v dílně zkusit vytočit vlastní hrníček nebo se povozit na malém kočáru - vozíku taženém oslíkem Borkem. Na nádvoří je také velké ohniště, kde po setmění hoří oheň.

Celý program začíná uvítáním selky, která Vám podle obyčejů nabídne chleba se solí. Po uvítání vejdete do venkovní restaurace, kde ochutnáte bulharské speciality. Vynikající červené nebo bílé víno se stáčí přímo ze sudů a můžete vypít kolik chcete. Vše je v ceně výletu.

Pod krytou částí restaurace probíhá kulturní program - národní tance a přehlídka krojů ze všech oblastí Bulharska. Následuje program pro děti a návštěvníky-soutěže a hry. 

Když se úplně setmí, všichni návštěvníci se shromáždí okolo ohně, který mezitím vyhořel a zůstaly jen žhnoucí uhlíky. Do ohniště poté vstoupí tanečníci a chodí po rozpálených uhlících. Tanec nebo chůze po uhlících, podle starých obyčejů, symbolizuje duchovní očistu a záruku zdraví. Samozřejmě turisté po nich nemusí chodit, ale kdo má zájem, tanečníci je mohou nad ohništěm přenést, což má stejný význam.

Na konci návštěvy se vrátíte zpět do restaurace, kde začne diskotéka s živou hudbou. Návrat do Pomorie po dohodě s průvodkyní.

- PR článek - 

Kontakty :

Denico-tour
Nezvalova 246
534 01 Holice-Staré Holice
Telefon: +420 723 181 707

Web: http://www.denico-tour.com
Email: info@denico-tour.com

Článek byl zobrazen 3 744 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Bulharsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Bulharsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko