Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golf v Bulharsku - BlackSeaRama Golf Course

Na severovýchodě Bulharska se v oblasti Jižní Dobruja, v blízkosti města Balchik, rozkládá vyhlášený golfový resort BlackSeaRama Golf Course. Zdejší 18 jamkové golfové hřiště vzniklo podle návrhu jednoho z nejlepších golfistů historie - Garyho Playera. V roce 2009 bylo vyhlášeno časopisem Golf Magazine´s USA “Nejlepším novým golfovým hřištěm roku“.

ZÁJEZDY DO BULHARSKA NA SVĚTADÍLECH

Golfový resort BlackSeaRama neboli Černomořské panorama se rozprostírá na náhorní plošině v blízkosti Černého moře a je vzdáleno asi 45 kilometrů od Varny. Hřiště má tvar jakéhosi trychtýře a díky krajinné rozmanitosti nabízí nezapomenutelné zážitky ze hry. BlackSeaRama je prvním golfovým hřištěm, které Gary Player postavil ve východní Evropě. Bylo otevřeno v roce 2008, a jelikož se o jeho vznik zasloužila opravdová golfová legenda, je dnes zárukou opravdové kvality.

NÁŠ TIP: ZÁJEZDY NA TOTO GOLFOVÉ HŘIŠTĚ VČ. GREEN FEE

Severní část Varnské zátoky je v těchto místech lemována bílými útesy, které připomínají ty, jež se nachází v anglickém Doveru. BlackSeaRama Golf Course sousedilo ještě donedávna pouze s linksovým hřištěm Light House Golf Course, ale v nedávné době byla v blízkosti vybudována ještě další golfová lahůdka s názvem Thracian Cliffs.

Hřiště BlackSeaRama má délku 6648 metrů, par 72 a handicap 36 pro muže i ženy. Otevřeno bývá od 1. března do 20. prosince. Jelikož je situováno na vrcholu útesu, z mnoha jamek se nabízí úchvatný výhled na Černé moře. Terén je spíše rovinatý s velmi dobře umístěnými, neuvěřitelně širokými fairwayemi a obrovskými greeny, které jsou dokonale upravené. I když hřiště vypadá na první pohled jednoduše, není tomu tak. Zabrat zde dostanou i zkušení hráči. Bunkery jsou umístěny v dopadových zónách, nebo chytře chrání greeny. Hřiště doplňují náročné terénní vlny a dvakrát je třeba zahrát přes vodu.

BlackSeaRama Golf Course je klasickým linksovým hřištěm, které je zakončeno jakousi třešničkou na dortu – neskutečnou jamkou číslo 18. Golfisté ji nazývají „jamkou bez fairwaye“, je dlouhá 224 metrů, par 3 a její odpaliště se nachází na samém okraji srázu, který prudce spadá k moři. Hráč má tak před sebou hlubinu, za níž se na opačné straně srázu nachází green mající jen pár metrů čtverečních. Před greenem se ovšem nachází ještě jakýsi prostor, který by se snad i dal nazvat fairwayí – je 15 metrů široký a asi 35 metrů dlouhý. Pak už záleží na tom, jestli trefíte drive a váš míček doletí třeba až na green. V takovém případě máte šanci zakončit toto úžasně propracované hřiště skvělým birdie, tedy jedním úderem pod par. Hru ovšem ještě komplikuje vítr foukající od moře.

Hřiště je zajímavé také tím, že jsou po něm rozesety drobné repliky římských ruin. Působí to velmi atraktivně, stejně tak jako vodní překážky v podobě čtyř velkých jezer. Ve třech z nich si dokonce můžete ulovit rybu nebo kraba, kterého vám následně připraví k večeři v místní restauraci. Pozemky, na nichž se hřiště rozkládá, částečně zasahují do přírodní rezervace. Ta se táhne od mysu Kaliakra, nejsevernějšího výběžku Varnské zátoky. Ve srázech nad mořem tak můžete spatřit vzácné druhy ptáků, kteří zde hnízdí. Objevují se také hejna čápů a pelikánů. Ničím neobvyklým nejsou nejrůznější brouci a také hadi, s nimiž se čas od času můžete na hřišti setkat.

Součástí areálu BlackSeaRama Golf Course je klubovna, restaurace, půjčovna golfového vybavení, půjčovna vozítek, specializovaný obchod pro golfisty a minimarket. Golfová akademie vyniká moderním vybavením a technologií snímání švihu s možností úpravy indoor nebo outdoor odpaliště. Samozřejmostí je putting green a oboustranný driving range.

Tento kvalitní multifunkční golfový resort nabízí komplexní služby na nejvyšší úrovni pro golfisty i negolfisty. Ubytování je zajištěno v luxusních hotelových komplexech, apartmánových domech nebo samostatných vilkách. Veškerá ubytovací zařízení jsou komfortně vybavena vším potřebným, včetně satelitní televize a připojení na internet. Součástí pokojů jsou balkony s úžasným výhledem na golfové hřiště i na moře. Vedle ubytovacích kapacit zde najdete také sportovní centrum s tenisovými kurty, venkovními i vnitřními bazény, biliárem či stolním tenisem. Půjčit si zde můžete kolo, nebo malé loďky sloužící pro plavbu na jezírkách na hřišti. V moderním wellness a fitness centru se nachází studio krásy, posilovna, masáže, sauna, jacuzzi a mnoho dalšího.

Asi 2 kilometry od hotelové zástavby se nachází písečná pláž, kde se můžete věnovat plážovým a mořským sportům. Na pláži najdete i plážový bar. Výhodou BlackSeaRama Golf Course je, že leží v blízkosti nejznámějších bulharských přímořských letovisek, jako je Albena, Zlaté písky a St. Constantine a Elena. Nabízí se tak možnost skloubení pohodové odpočinkové dovolené golfu. I když je tento sport v Bulharsku prozatím v plenkách, dají se zde najít hřiště, která rozhodně stojí za návštěvu. Další informace o tomto atraktivním golfovém hřišti naleznete na www.blacksearama.com.

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy.  

- jap -
Foto: blacksearama.com

Předchozí články z Bulharska:
Posvátné Rodopy
Obzor - město mnoha jmen
Autem do Bulharska
Český návrat na Zlaté Písky
Letovisko Careja a jeho okolí

Článek byl zobrazen 6 609 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Bulharsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Bulharsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko