Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Za odpočinkem i za poznáním do Nesebaru

Nesebar je mnohými turisty považováno za vůbec nejpůvabnější město v Bulharsku. Proto téměř každá cestovní kancelář, organizující zájezdy k Černému moři, jeho návštěvu zařazuje jako hlavní bod programu. Ale můžete se sem vypravit i sami, na vlastní pěst a v klidu si vychutnat starobylou atmosféru tohoto kouzelného místa.

Nesebar leží asi 30 km severovýchodně od Burgasu, druhého nejdůležitějšího centra černomořského pobřeží. Je jedním z vůbec nejstarších evropských měst a jeho počátky sahají až do doby před více než 2000 lety před Kristem. V toku staletí zde každá epocha zanechala stopy, a tak zde dnes vedle sebe stojí ukázky antické, byzantské i římské architektury. Ačkoliv z mnoha památek se zachovaly pouze trosky, byl v roce 1983 Nesebar zařazen na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Stará část města se rozkládá na malém kamenitém ostrůvku, který je spojen s pevninou uměle vytvořenou šíjí. Je plná křivolakých dlážděných uliček se stylovými kostely a malebnými dřevěnými domky z 19.století. A právě pro svou nezaměnitelnou atmosféru je vyhledávaným místem mnoha umělců a spisovatelů. Mezi nejstarší stavby Nesebaru patří chrám Sveta Bogorodica a trojlodní chrám Stara metropolija z 6. století, který v době své zašlé slávy sloužil jako biskupství. Za zvláštní zmínku stojí také kostel St. Stefana s překrásnými malbami, postavený v 12. století, který si svou původní podobu zachoval do dnešní doby. Typickým znakem zdejších kostelů jsou jsou vodorovné pruhy bílého kamene a červené cihly, které dodávají stavbám charakteristický balkánský ráz. Během nekonečných procházek městem narazíte na mnoha místech na zbytky městských hradeb, které zprvu chránily město před nájezdy nepřátelských kmenů, později před drancováním pirátů.

Na pevnině, naproti staré části města, vyrostla nová část s mnoha hotely, penziony, restauracemi a dalšími zařízeními pro turisty. Právě zde se ubytovávají mnozí návštěvníci, kteří přijíždějí do Nesebaru na několik dní. Ačkoliv na pobřeží se rozkládá několik malých převážně kamenitých pláží, nepatří zrovna k nejkrásnějším, a tak se vyplatí vypravit se za koupáním na nedalekou Slanchev Bryagu či na populární Sluneční pobřeží, které je vzdáleno necelých 30 kilometrů od Nesebaru.

Dovolená v Nesebaru je ideální pro všechny, kteří chtějí spojit odpočinek na pláži s poznáváním nových a zajímavých míst. Nejvhodnější dobou pro jeho návštěvu je začátek či konec letní sezóny, kdy město není přeplněné turisty a můžete si tak lépe vychutnat jeho specifickou atmosféru.

Článek byl zobrazen 3 877 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Bulharsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Bulharsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko