Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golf v Bulharsku II. - Lighthouse Golf Course

Pokud jste někdy navštívili bulharská černomořská letoviska jako je Albena, Nesebar, Sozopol, Zlaté písky, Balčik nebo třeba Varna, určitě se vám do paměti vryl pohled na bílé útesy lemující pobřeží. Právě na nich bylo v roce 2009 otevřeno nádherné linksové hřiště Lighthouse Golf Course, které potěší každého milovníka golfu.

ZÁJEZDY DO BULHARSKA NA SVĚTADÍLECH

Golfový resort Lighthouse Golf Course leží  na náhorní planině na severovýchodě Bulharska, v oblasti známé jako Jižní Dobruja. Nedaleko se nachází krásné historické město Balchik (Balčik) a asi 45 km daleko leží Varna. Toto příjemné osmnáctijamkové hřiště par 71 je ideálním doplňkem svých sousedů, vyhlášených golfových resortů BlackSeaRama Golf Course a Thracian Cliffs Golf Course. Ničím vás nepřekvapí, ale ani neurazí, dá se říct, že je trošku zastíněno slávou svých sousedů. Přitom co do kvality může nabídnout totéž.

NÁŠ TIP: ZÁJEZDY NA TOTO GOLFOVÉ HŘIŠTĚ VČ. GREEN FEE

Přesto se o něm dá říct, že patří k nejkrásnějším golfovým hřištím v této části Evropy. Jeho architektem byl velikán golfového světa a zkušený designér Ian Woosnam. Ten hřišti vtisknul typický velkolepý design s nádhernými výhledy na krajinu, bílé písečné pláže a vody Černého moře. Je to klasické linksové hřiště dlouhé 6100 metrů, které je doplněno pěti jezery a bunkery z navezeného bílého písku, které mu dodávají na dokonalosti. Hřiště má mírnou modulaci v plochém terénu, je lehce kopcovité a dobře udržované. Požadovaný handicap je 36 pro ženy i pro muže.

Na hřišti vás možná překvapí chybějící značení vzdáleností a také roughy. Ty jsou považovány za zdejší hlavní nedostatek. Při osazování hřiště došlo údajně k chybě ve výsadbě a do roughů byla nasazena zcela nevhodná flóra. Krajina tak místy připomíná divočinu, ve které najít míček je téměř nemožné. Místní pravidla dokonce uvádějí, že pokud na některých jamkách skončí míček v roughu, nehledá se, nýbrž dropuje, jako by byl ve vodě.

Lighthouse Golf Course poskytuje hráčům od jamky číslo 7 překrásné výhledy na Černé moře. Hra se tak stává příjemnější, ale zároveň náročnější. Za obtížnou je považována například jamka číslo 10, pětipar, která lemuje břeh jezera. To je okamžitě připraveno pohltit váš nevydařený odpal. 

Součástí golfového areálu je klubovna s restaurací, občerstvením a barem. Samozřejmostí je půjčovna golfového vybavení (hole, vozíky), šatny, specializovaný obchod pro golfisty a minimarket. Nechybí ani golfová škola, putting green a driving range. V resortu je k dispozici hotelové ubytování v jednoduchých a poměrně levných apartmánových bytech, domech nebo samostatných vilkách. Hostům ubytovaným v resortu je k dispozici lázeňské centrum, kde mohou odpočívat po náročném dni. Mohou vyzkoušet saunu, solárium, vířivku, páru, nejrůznější beauty programy, zajít si na manikúru, pedikúru nebo masáže. Dále mají možnost využití vnitřních a venkovních bazénů nebo fitness centra. K řadě hotelů patří soukromá pláž s lehátky a slunečníky.

- jap -
Foto:
 www.lighthousegolfresort.com 

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy.  

Předchozí články z Bulharska:
Golf v Bulharsku - BlackSeaRama Golf Course
Posvátné Rodopy 
Obzor - město mnoha jmen 
Autem do Bulharska 
Český návrat na Zlaté Písky 

Článek byl zobrazen 6 528 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Bulharsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Bulharsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko