Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Bulharsko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Bulharsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Bulharsko.

Golf v Bulharsku III. - Thracian Cliffs Golf Course

Golf v Bulharsku III. - Thracian Cliffs Golf Course

I když Bulharsko nepatří mezi golfisty příliš vyhledávané destinace, v jeho severozápadní části bylo vybudováno několik jedinečných golfových hřišť, která by si žádný milovník tohoto sportu neměl nechat ujít. Jedním z nich je i golfové hřiště Thracian Cliffs Golf Course rozkládající se na pobřeží Černého moře.

celý článek

 

Golf v Bulharsku II. - Lighthouse Golf Course

Golf v Bulharsku II. - Lighthouse Golf Course

Pokud jste někdy navštívili bulharská černomořská letoviska jako je Albena, Nesebar, Sozopol, Zlaté písky, Balčik nebo třeba Varna, určitě se vám do paměti vryl pohled na bílé útesy lemující pobřeží. Právě na nich bylo v roce 2009 otevřeno nádherné linksové hřiště Lighthouse Golf Course, které potěší každého milovníka golfu.

celý článek

 

Primorsko - hit dovolená 2012 v Bulharsku

Primorsko - hit dovolená 2012 v Bulharsku

Letní dovolené v Bulharsku se v posledních letech těší velkému zájmu. Bulharsko nabízí koupání v čistém moři, krásné, dlouhé pláže se zlatavým pískem s pozvolným vstupem do moře, nádhernou přírodu i řadu historických a kulturních památek. Návštěvníci stále oceňují také výborné cenové relace.

celý článek

 

Golf v Bulharsku - BlackSeaRama Golf Course

Golf v Bulharsku - BlackSeaRama Golf Course

Na severovýchodě Bulharska se v oblasti Jižní Dobruja, v blízkosti města Balchik, rozkládá vyhlášený golfový resort BlackSeaRama Golf Course. Zdejší 18 jamkové golfové hřiště vzniklo podle návrhu jednoho z nejlepších golfistů historie - Garyho Playera. V roce 2009 bylo vyhlášeno časopisem Golf Magazine´s USA “Nejlepším novým golfovým hřištěm roku“.

celý článek

 

Posvátné Rodopy

Posvátné Rodopy

Když se řekne Bulharsko, většina Čechů si vybaví dovolenou prolenošenou u Černého moře, na sluncem zalitých širokých písečných plážích. Tato země však může návštěvníkům nabídnout mnohem více - krásnou a divokou přírodu v místních horách, kterých je tady požehnaně. Právě Bulharské hory se v posledních letech staly také archeologicky nejatraktivnějším místem v Evropě.

celý článek

 

Kazanlak - tip na výlet od bulharského pobřeží

Kazanlak - tip na výlet od bulharského pobřeží

Kazanlak se rozkládá v Kazanlackém údolí, jehož východní část je známá jako údolí růží. Vzdálenost od Burgasu je zhruba 180 km směrem na západ do vnitrozemí. Celodenní výlet může být vítaným zpestřením dovolené u moře.

celý článek

 

Letovisko Carevo a jeho okolí

Letovisko Carevo a jeho okolí

Carevo (dříve Vasiliko nebo Mičurin) je městečko v jihovýchodní části Bulharska na pobřeží Černého moře. Vzdálenost od Burgasu je 70 km a 17 km od Primorska. Letovisko se rozkládá mezi pohořím Strandža a Černým mořem na dvou poloostrovech. Kolem jsou krásné zátoky s písčitými, kamenitými, skalnatými a travnatými plážemi.

celý článek

 

Skalní klášter Aladja

Skalní klášter Aladja

Klášter Aladja se nachází asi 15 km severně od Varny a 4 km od Zlatých písků. Název pochází z tureckého slova barevný. Má to souvislost jak s barevnou vápencovou skálou, ve které byla stavba vybudována, tak zřejmě i s barevnými nástěnnými malbami, které vznikly na začátku středověku, patrně ve 13.století.

celý článek

 

Bulharský skanzen

Bulharský skanzen

Na výlet do bulharského skanzenu se odjíždí navečer z letoviska Pomorie. Bohatý program zahrnuje i návštěvu starodávného monastiru.

celý článek

 

Obzor - město mnoha jmen

Obzor - město mnoha jmen

Obzor, oblíbené bulharské letovisko na břehu Černého moře, je zároveň i starobylým městem s minulostí sahající až do prehistorických časů. Během uplynulé doby se mu ovšem dostalo až neuvěřitelně mnoha pojmenování.

celý článek

 

Autem do Bulharska

Autem do Bulharska

Bulharsko je zemí rozkládající se na Balkánském poloostrově v jihovýchodní Evropě, jehož břehy jsou omývány Černým mořem. Návštěvníky okouzlí zejména svou nedotčenou a divokou horskou krajinou, mořským pobřežím s jedinečnými letovisky, léčivými prameny, dobrou kuchyní a starobylými památkami.

celý článek

 

Pirin - druhé nejvyšší pohoří Bulharska

Pirin - druhé nejvyšší pohoří Bulharska

Pirin patří k nejkrásnějším pohořím Bulharska. Jeho pojmenování údajně vzniklo tak, že staří Slované věřili, že jsou tyto hory domovem boha Peruna – odtud i název Pirin. Nejvyšším vrcholem je Vichren měřící 2915 metrů nad mořem, čímž je také třetí nejvyšší horou na Balkánském poloostrově. Jeho dominantní severní stěna stoupá kolmo do výšky 450 metrů.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Bulharsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Bulharsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko